I Jornada de Turisme Actiu que organitza la Direcció Insular d’Esports

Departament de Cultura, Patrimoni i Esports | Departament de Participació Ciutadana i Presidència | Comunicació i premsa

La Direcció Insular d’Esports facilita el contacte entre ajuntaments i empreses d’esports i aventura a les I Jornades de Turisme Actiu (14.10.2016)

L’hotel Iberostar Platja de Muro ha acollit aquest dijous la I Jornada de Turisme Actiu que organitza la Direcció Insular d’Esports, a través de l’Observatori Esportiu de Mallorca. L’objectiu d’aquesta trobada ha estat posar en contacte deu empreses dedicades a organitzar esdeveniments esportius i d’aventura amb els regidors d’Esports i Turisme dels municipis de Mallorca, per tal de facilitar-los la comunicació a l’hora de programar i d’organitzar aquests tipus d’esdeveniments.
La directora insular d'Esports, Margalida Portells, amb representants municipals i empreses participants en aquesta I Jornada de Turisme Actiu.

La directora insular d’Esports, Margalida Portells, amb representants municipals i empreses participants en aquesta I Jornada de Turisme Actiu.

La directora insular d’Esports, Margalida Portells, ha estat l’encarregada d’encetar la jornada i ha desitjat «que sigui profitosa, tant per a les empreses com per als ajuntaments de Mallorca, perquè al final els beneficiats són els habitants de cada municipi que poden gaudir de les activitats.» Tot seguit, les deu empreses participants han presentat els seus serveis, en intervencions de deu minuts, als regidors presents a l’acte.

Esports85 ha estat la primera empresa participant en aquesta jornada. Una empresa que ofereix multitud d’activitats d’aventura, oferta educativa, campaments i escoles d’estiu i, fins i tot, viatges esportius o d’aventura. Tot seguit ha estat el torn per Illes Balears Balloning, que ofereix vols en globus durant tot el dia i pràcticament durant tot l’any, a més d’altres serveis, com publicitat aèria o lloguer de globus per a esdeveniments locals. No ha estat l’única empresa dedicada al món dels globus aerostàtics, perquè també hi ha participat Mallorca Balloons, pionera a Espanya en el transport de passatgers, i que enguany té previst ampliar tant la flota de globus com el nombre de pilots. Per l’aire també van els integrants de l’Escola de Vol Llevant Paramotor, primera empresa de paramotor a Balears, on la seguretat és el més important. Una empresa que ofereix baptismes i cursos d’iniciació al paramotor i al paratrike.

Tornant als esports d’aventura en terra, Karakorum Adventure ha exposat una oferta d’activitats d’aventura especialitzat en muntanya, senderisme, BTT, escalada i barranquisme, amb un èmfasi especial en la professionalització dels monitors.
I és que els esports d’aventura a la muntanya han estat protagonistes en aquestes jornades. Les empreses Outdoor Adventure Sports o Rock & Watter, dedicades especialment al psicobloc, han mostrat documents audiovisuals que n’avalen la feina. Dedicada exclusivament a la venda de material d’esports d’aventura, també ha participat l’empresa Es Refugi de muntanya, amb seu a Palma.

L’empresa Sports Mallorca ha tancat les presentacions, una empresa jove i dinàmica que ofereix serveis d’organització d’esdeveniments esportius, extraescolars i campaments, així com cursos i venda i lloguer de material esportiu. Precisament una de les representats d’Sports Mallorca, Thais Villalonga, també ha aprofitat per presentar la iniciativa IB Activa, una associació sense ànim de lucre que des del 1995 capta com a socis empreses del sector, amb l’objectiu de sumar esforços, tenir més pes al conjunt de les Illes Balears i professionalitzar al màxim els serveis i les activitats que ofereixen.

La directora insular d’Esports ha conclòs aquesta Jornada de Turisme Actiu i ha emfatitzat que des de la Direcció Insular d’Esports «es pretén facilitar la tasca dels ajuntaments, perquè puguin disposar d’un ventall ampli de possibilitats per organitzar els esdeveniments.» Margalida Portells ha agraït la presència de totes les empreses i dels regidors i els ha convidat a repetir l’experiència en jornades futures.

Documents relacionats

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s